Search

BIT Camp otvara svoja vrata za članove Kluba za traženje posla Sarajevo u cilju iznalaženja posla!

Projekat zapošljavanja mladih YEP je u saradnji sa Projektom Market Makers koji također funkcioniše u sklopu švicarskog portfolija zapošljavanja mladih, omogućio da se za zainteresovane Klubove za traženje posla organizuje Info dan o BIT Camp-u. Informacije radi, BIT Camp se realizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), te u saradnji sa projektom MarketMakers podržanim od strane Švicarske vlade i Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS). U cilju promocije ovog programa za mlade nezaposlene, u petak (27.03.2015.g.) u 13.00 časova BIT Alijansa će u svojim prostorijama u ulici Alije Isakovića br.1 (prvi sprat) ugostiti članove Kluba za traženje posla Sarajevo te održati prezentaciju o svom programu i pozvati sve zainteresovane da se prijave za drugu po redu generaciju BIT Campa koja počinje u maju ove godine. Ovim će se ispitati potencijal za dalju saradnju unutar portfolija u samo ovoj oblasti, te se nadamo da će što veći broj osoba se prijaviti na program.

Zahvaljujući podršci donatora koji su prepoznali vrijednost BIT Campa, svi uspješni kandidati će dobiti stipendiju u iznosu od 7000 KM, ali će se očekivati da snose dio troškova školarine (1500 KM) da bi dokazali motiviranost za učešće u programu. U svakom slučaju, najvažnije je da se osobe informišu o programu, a kasnije se mogu razmotriti opcije za stipendiranje odnosno pomoći u finansiranju programa, tako da taj faktor ne smije biti odlučujući pri apliciranju na šansu koja može promijeniti nekome život.

Informacije o BIT Camp-u kao i aplikacijski formular pronađite na službenoj web stranici: www.bitcamp.ba. Ne propustite priliku prijaviti se na BIT Camp. Prijava kandidata traje do 05. aprila, a sve informacije o BIT Camp-u možete pratiti i na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/bitcamp.ba

Nakon prezentacije za Klub za traženje posla Sarajevo biće održan INFO DAN i u Tuzli (Služba za zapošljavanje TK) 2. aprila u 12.00 h, a nakon toga će se organizovati Skype konferencija za sve Klubove za traženje posla.

Druge objave u kategoriji