Search

Brčko od danas na putu do održivog preduzetništva!

Danas je u Brčkom počela preduzetnička obuka u okviru Impakt inkubatora poslovnih ideja. Nakon što je komisija pregledala poslane prijave i izvršila odabir poslovnih poduhvata koji obećavaju, danas je tim Investicijske fondacije Impakt u Brčkom održao prvi modul Inkubatora poslovnih ideja.

Prije nego su se mladi preduzetnici otisnuli u preduzetničke vode, predstavnici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine kao i predstavnici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, obratili su im se i poželjeli sreću u ovim vodama, te obećali podršku koja je ovim mladim ljudima prijeko potrebna.

Čak 13 mladih preduzetnika sa pažnjom je upijalo informacije i radilo na prvim zadacima. Danas su radili na uvodu u poslovno planiranje, analizi izvodljivosti i detaljnoj razradi samih poslovnih ideja. Ideje su dosita raznolike – pokretanje dječijeg vrtića, proizvodnja namještaja za mališane, proizvodnja kovanih ograda, proizvodnja tapaciranog namještaja, kao i proizvodnja PVC i ALU stolarije.

Ovo je za mlade preduzetnike prvi u nizu koraka do pokretanja vlastitog poslovnog poduhvata. U narednim sedmicama čeka ih intenzivna obuka iz oblasti finansija, ljudskih resursa, marketinga i prezentacijskih vještina.

Ukoliko i vi želite postati dio naše uspješne priče prijaviti se na neki od otvorenih javnih poziva.

Druge objave u kategoriji