Search

Potpisivanje Ugovora o realizaciji preduzetničke obuke IMPAKT Inkubator poslovnih ideja– Općina Istočna Ilidža i Investicijska fondacija Impakt

S ciljem realizacije programa podrške preduzetništvu, koji se realizuje kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja, u petak 03.09.2021. godine potpisan je Ugovor sa Općinom Istočna Ilidža.

Cilj programa podrške preduzetništvu je izgradnja preduzetničkog ekosistema i okruženja koje stimuliše potencijalne preduzetnike na pokretanje novih poslovnih poduhvata, kao i pružanje podrške postojećim preduzetnicima u očuvanju njihovih poslovnih poduhvata.

Ciljevi i mogućnosti

„Potpisivanjem ovog Ugovora, svim budućim preduzetnicima sa područja Istočne Ilidže biće pružena prilika da prisustvuju jednomjesečnoj preduzetničkoj edukaciji, tokom koje će raditi na razvoju biznis planova. Finalizirane biznis planove preduzetnici će prezentovati pred Komisjom za validaciju poslovnih ideja. Pet najboljijh će biti nagrađeno finansijskom podrškom u iznosu od 5.000 KM. Pored finansijske podrške preduzetnicima će biti pružena i mentorska podrška“ rekao je Senajid Đozo izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

U narednom periodu bit će objavljen i javni poziv za IMPAKT Inkubator poslovnih ideja Istočna Ilidža.

Naši rezultati

Investicijska fondacija Impakt, je uz podršku Vlade Švicarske, a kroz Inkubatore poslovnih ideja do sada podržala osnivanje i unaprjeđenje poslovanja za više od 200 samoodrživih biznisa, kreirala preko 400 radnih mjesta, obučila više od 1500 mladih i sarađivala sa više od 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, a sve to za samo 3 godine. Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine na temeljima ostvarenog uspjeha Projekta za zapošljavanje mladih YEP.

Druge objave u kategoriji