Search

Nj.e. Rauber Saxser na četvrtom Jahorina ekonomskom forumu

Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT,  po četvrti put  je organizovalo „Jahorina ekonomski forum“, 23. i 24. aprila na Jahorini. Tema ovogodišnjeg foruma je „Ekonomija novog doba – inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja“.

Cilj skupa je da ukaže na značaj okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.Učešće na Forumu uzele su brojne javne ličnosti iz BiH i susjednih zemalja, a kako je ranije najavljeno, među predavačima su se našli stručnjaci koje nemamo prilike često da viđamo na našim prostorima.

U jednom od panela,  “E uprava – okosnica razvoja savremenog društva “učestvovala je i ambasorica Švajcarske u BiH Andrea Rauber Saxser, čije je izlaganje na temu e-uprave u Švajcarskoj izazvalo veliki interes prisutnih. Iskustva iz Srbije su također ocijenjena kao veoma značajna, a interesantno je da je prije par dana kroz projekat „Reforma poreza na imovinu“ Vlada Švajcarske podržala je novi sistemu Srbiji sa 200.000 evra. Vrijednost cjelokupnog projekta reforme poreza na imovinu u Srbiji je 5.3 miliona franaka. Zahvaljujući podršci Švajcaraca, sređena je evidencija poreza na imovinu u 44 opštine i 11 gradova u cijloj Srbiji.

U radu Foruma je učestvovao i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske koji provodi reformu javnih službi za zapošljavanje koje su važan segment u sektoru rada i zapošljavanja putem kojeg se utiče na efikasnije i kvalitetnije usluge za građane i građanke u BiH.

Druge objave u kategoriji