Search

Made of BiH – preduzetništvo inspirisano naslijeđem: Funky Guerrilla i Bogda Rukotvorine

U sklopu direktorija “Made of BiH” koji je nedavno objavljen predstavljeno je oko 58 biznisa čiji proizvodi imaju upotrebnu vrijednost i kulturna dobra predstavljaju na jedinstven i savremen način. 

Direktorij “Made of BiH” također donosi priče o deset biznisa koje su pokrenuli mladi inspirisani bogatstvom kulturne baštine, kao i primjere posebno osmišljenih prodavnica koje su pokrenuli mladi preduzetnici s ciljem prodaje ovih proizvoda. Također, na stranicama ovog direktorija nalaze se i kontakt podaci nekoliko udruženja čiji rad može poslužiti kao motivacija onim što se tek upuštaju u razvoj svojih biznisa.

U sklopu direktorija predstavljeni su također i biznisi koji su prošli kroz YEP Inkubator poslovnih ideja, Bogda Rukotvorine i Funky Guerilla. 

Svoj primjerak direktorija možete preuzeti preko ovog linka.

Primjeri uključeni u direktorij dolaze iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Travnika, Tuzle, Trebinja, Šamca, Gradiške, Živinica, Istočnog Sarajeva i Konjica.
Direktorij “Made of BiH” nastao je u okviru projekta “Mladi u zanatima”, kojeg realizuje BHcraft, CHwB BiH i Pravo Ljudski Film Festival. Finansiranje je obezbijedila Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Druge objave u kategoriji