Search

GastroID učenicima približava zanimanja vezana za gastronomiju i ugostiteljstvo

U okviru 20. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani”2016., u utorak 31.05.2016. godine, na platou Bosanske tržnice na Dobrinji, (Trg djece Dobrinja bb ), bit će po prvi put organiziran Festival hrane – Food fest i Dani Bosanske tržnice u Općini Novi Grad Sarajevo.  Tokom trajanja manifestacije građani će imati priliku degustirati finger food zalogaje koje će priprmiti kuhari iz centra Gastro ID koji je osnovan uz podršku Vlade Švicarske a uz podršku Prohgrama Prilika Plus, te slatke i slane proizvode firmi KLAS, slastičarna KUP, mesnice Mujanić.

Ideja manifestacije je učenicima osnovnih škola kao i njihovima roditeljima, približiti i prezentirati zanimanja vezana za gastronomiju i ugostiteljstvo, kao jedan od bitnijih ogranaka turizma. Animirati nezaoposlene mlade osobe te im prezentirati program obuke GastroID centra.

U sklopu Dana Bosanske tržnice građanima će biti na raspolaganju raznovrsna ponuda domaćih proizvoda Opšte poljoprivredne zadruge „3E“ Skelani iz Srebrenice, zatim poljoprivrednih zadruga „Agrofood“ iz Konjević polja, „Eko-life“ Stolac, Opšte poljoprivredne zadruge „Tarevci-Modriča.

Na sajmu će se naći i proizvodi iz asortimana Udruženja Bjelimićani, zatim prirodna kozmetika firme Theca, te rukotvorine autorice Begzade Karkelja.

Prisutni će imati mogućnost kupovine domaćih proizvoda uz mnoštvo poklona.

Također, ovu manifestaciju uveličat će svojim dolaskom i specijalni gost Halid Bešlić.

festival hrade

Druge objave u kategoriji