Search

Program Mladi Bankar u Klubu za traženje posla Gradiška (ZZZRS)

Kao što je najavljeno, danas je održana prezentacija programa “Mladi Bankar” u prostorijama Kluba za traženje posla Gradiška, Biroa Gradiška (ZZZRS). Projekat zapošljavanja mladih YEP nastoji da sve mogućnosti za mlade nezaposlene prikuplja, objavljuje putem info-paketa te se osigura da se te mogućnosti koriste na terenu, u savjetodavnom radu u Klubovima za traženje posla. U saradnji sa ProCredit Bank organizovano je nekoliko prezentacija programa u Klubovima u kojima su mladi imali interes da direktno saznaju detalje o programu, pa je shodno tome današnja prezentacija pokazatelj da vrijedi za mlade koji su motivirani direktno prezentovati mogućnosti ovog programa.

Podsjećanja radi, nakon prezentacije u novembru prošle godine u Klubu za traženje posla Modriča, Aleksandar Gojković je kao izvanredan kandidat zadovoljio sve kriterije i danas je u programu obuke u Bugarskoj. Upravo je njegova priča podstakla i današnju grupu mladih da kroz Klub za traženje posla dobiju informaciju iz prve ruke, tako da su koordinatorica programa Mladi Bankar, Mevlida Đečević Koštrebić i Dario Piknjač, nekadašnji Mladi Bankar, a danas uposlenik ProCredit banke u poslovnici Banja Luka u neposrednoj diskusiji razjasnili sve nedoumice i odgovorili na mnogobrojna pitanja mladih.

Projekat zapošljavanja mladih kojeg podržava Ambasada Švajcarske je uspostavio mrežu Klubova za traženje posla za mlade u sklopu Zavoda za zapošljavanje RS i kantonalnih službi za zapošljavanje, ali kontinuirano radi na unapređenju mreže i pružanju mogućnosti za nezaposlene mlade koje će im pomoći u zapošljavanju ili u povećanju konkurentnosti. Upravo je program Mladi Bankar jedna od mogućnosti koja je kontinuirana opcija za sve nezaposlene mlade sa VSS te se na ovaj način pruža informacija i ohrabruju mladi da se prijave na ovaj šestomjesečni program.DSC_0693

 

Važno je istaći da je program kontinuiran te da se svi zainteresovani mogu prijavljivati tokom cijele godine, ali se selektuju za cikluse koji su definirani, tako da recimo trenutne prijave mogu ući u obzir za grupu polaznika koja počinje obuku u aprilu u Beogradu ili za grupu koja će biti obučavana u Bugarskoj. Nakon ovog ciklusa moguće je aplicirati i za grupu koja bi sa obukom počela u junu ove godine. Slike sa današnje prezentacije možete pogledati ovdje.

Prezentacija Mladi Bankar će se održati sutra i u Birou Srbac (ZZZRS), za članove Kluba za traženje posla Srbac u 10.00 časova.

Druge objave u kategoriji