Search

Doboj Istok postao dio IMPAKT tima

Danas je u Općini Doboj Istok održana informativna radionica investicijske fondacije IMPAKT. Radionici su prisustvovali mladi poduzetnici ove općine koji su spremni za pokretanje vlastitog biznisa.

Radionicu je otvorio Damir Avdaković, šef odjela za razvoj Općine Doboj Istok. Prisutnima se obratio i predstavnik biroa za zapošljavanje ove općine, naglašavajući spremnost lokalnih organa vlasti za podršku preduzetništvu i ulaganje u mlade.

Tokom radionice sa učesnicima je razgovarano o prilikama i resursima koji stoje na raspolaganju mladima u Općini Doboj Istok te prezentiran program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Doboj Istok, način apliciranja, vrste podrške koje se mogu očekivati u okviru programa i druge bitne informacije o programu. Radionica je realizirana uz poštivanje svih propisanih zaštitinih epidemioloških mjera.

Zajednička saradnja Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općine Doboj Istok u 2021. godini rezultirati će implementacijom IMPAKT inkubator poslovnih ideja u ovoj općini, koji će, obuhvatiti program preduzetničke obuke za 25 mladih osoba sa područja ove općine, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5  novih poslovnih poduhvata. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Druge objave u kategoriji