Search

Otvaranje ispostave Mistral Tech, članice HUB 387, u općini Cazin

Danas je u prostorijama HUB-a 387 u Sarajevu održan sastanak između predstavnika firmeMistral Techologies, načelnika Općine CazinNermina Ogreševića i njegovih saradnika, kao i predstavnika projekta MarketMakers na kojem je dogovoren projekt otvaranja ispostave Mistral Tech, članice HUB-a 387 u općini Cazin do kraja tekuće godine.

Sve strane su prepoznale važnost pružanja prilike za karijeru u IT industriji ljudima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, gdje se Općina Cazin istaknula svojom otvorenošću ka novim ulaganjima i potencijalom za zapošljavanje, a s tim i ostanak, obrazovanog i sposobnog kadra u svojoj općini.

Sljedeći korak je organiziranje drugog Bootcampa u Cazinu koji će potencijalnim kandidatima pružiti dodatne informacije o Mistralovim planovima u općini Cazin, kao i stručno usavršavanje u IT struci.

Predstavnici Općine Cazin, Mistrala i projekta MarketMakers nastavili su današnji dan u pratnji predstavnika firme BHAtlant, koji im je predstavio BIT Camp, uspješan projekat BIT Alijanse koji usavršavastručno znanje IT početnika.

HUB387 i BIT Alijansa su koncepti poslovanja, koje je u okviru ICT inicijative projekta MarketMakers, podržala švicarska vlada u BiH. 

Druge objave u kategoriji