Search

Dubrovačka bolnica nudi plaću od 5.000 KM i stan, ali nitko neće!

Ako itko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa… koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Općoj bolnici Dubrovnik – gotovo je zavapio dr. Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice.

Nevjerojatno zvuči da nitko ne želi doći raditi u OB Dubrovnik, iako bi mu bilo riješeno i stambeno ptanje (barem dok radi), a ni plaća ne bi bila loša.

– Kakva loša plaća, ja kao ravnatelj imam primanja od oko 17 tisuća kuna i to je tek 38. plaća po iznosu u bolnici. Dakle, liječnici u Hrvatskoj imaju dobre plaće, a u Dubrovniku bi Grad pomogao i stanom – kazuje ravnatelj.

Doznajemo da je najveća plaća u toj bolnici čak 26 tisuća kuna, s dežurstvima i dodacima. Ravnatelja smo nazvali zbog priče o tome da KBC Split, zbog dugih lista čekanja za pregled kod reumatologa, u Dubrovnik više ne može slati reumatologa koji bi pregledavao teško bolesne pacijente.

– Prije 10-15 dana u Dubrovniku je bio reumatolog iz Splita. No, ako ga oni više ne mogu slati, nema veze. Mi ćemo povremeno dovoditi reumatologa iz Rijeke ili KBC-a Dubrava, snaći ćemo se. I sada nam dolaze ponekad iz drugih hrvatskih centara interventni kardiolozi, kardiokirurzi, oftalmolozi, ortopedi-traumatolozi, pa će tako biti i dalje. Splićane smo zvali jer su nam najbliži i veliki dio pacijenata iz naše županije liječi se upravo u Splitu – ističe dr. Certić.

Trenutačno je Dubrovčanima najveći problem s pedijatrima i urolozima.

– Nezaposlenih pedijatara u Hrvatskoj koji žele raditi u dubrovačkoj bolnici nema ni za lijek. Svi kažu da je Dubrovnik skup. Urologa smo imali četvero, a sada samo dvoje na punom radnom vremenu. Doveli smo jednog anesteziologa iz “Sv. Katarine”, a nedostaje nam i desetak sestara i instrumentarki. Kada raspišemo natječaj za liječnika, sestre ili instrumentarke, nitko se ne javi na natječaj – kazuje dr. Certić.

Velikim uspjehom OB-a Dubrovnik, dr. Certić smatra dolazak ginekologinje iz Metkovića.

– Hitno nam je trebao ginekolog, a liječnica koja je radila pri Domu zdravlja u Metkoviću izrazila je suglasnost da dođe raditi kod nas. Čak je dubrovačka bolnica i platila Domu zdravlja Metković oko 60 tisuća kuna da pusti liječnicu na rad kod nas – kazuje dr. Certić.

 

 

Druge objave u kategoriji