Search

Finalna prezentacija poslovnih poduhvata u Čeliću

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općine Čelić realizira se integralni program podrške razvoju poduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Kao rezultat saradnje i poduzetničke obuke u sklopu inkubatora 3 poslovne ideje bit će predstavljene, a  najbolje rangirani će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

S tim u vezi, Investicijska fondacija Impakt i Općina Čelić, uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona u ponedjeljak 4.7.2022. sa početkom u 11:00h, u sali Općinskog vijeća, organiziraju javno predstavljanje poslovnih poduhvata mladih ljudi sa područja Općine Čelić koji su u proteklom periodu vrijedno radili na razradi svojih poslovnih ideja.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine, Općina Čelić jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta,

Druge objave u kategoriji