Search

Funky Guerrilla na 33. Nivea BH Fashion Week-u Sarajevo

Učesnici 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo su respektabilna imena domaće BH modne scene, koji iz godine u godinu i u kontinuitetu uspevaju iznenaditi svojim odličnim kreacijama i novitetima. Među njima je i YEP lokalna incijativa Funky Guerrilla, koja se uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) pojavljuje na ovom prestižnom modnom događaju, koji će se održati od 2- 4. novembra u Domu oružanih snaga u Sarajevu.

Kolekcija koju je Guerrilla razvila je potpuno drugačija od onog na što ste navikli do sad i biće jako zanimljiva. U saradnji sa jednim od najperspektivnijih mladih dizajnera u Bosni i Hercegovini, ali i šire, Markom Feherom smo radili na konceptu da i crna može biti Funky – tako da je krajni razultat “Funky Guerrilla Black Edition” kolekcija. Samo možemo da kažemo da će izgledati “opako”, kao što je jedna od naših pratilaca na Facebooku istakla. Odmah nakon premijere u ponedeljak će biti objavljene i fotografije.

Gradiška

Nivea BH Fashion Week Sarajevo predvodi svjetske modne standarde, prikazivanja kolekcije unapred, predstavlja inovativne, kreativne, a uz to i školovane bh. modne dizajnere, te dovodi brojne internacionalne dizajnere u Sarajevo. To je mjesto gde kreatori prikazuju nove kolekcije, mladi talenti – sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj modnoj javnosti, a mediji za vreme trajanja sedmice mode glamurozan spektakl koji obogaćuje ne samo kulturu glavnog grada BiH, nego donosi i vrlo atraktivnu, savremenu notu njegovom imidžu!

Osim naših favorita Funky Gurrilla, nove kolekcije na 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO pokazaće nam bh. modni kreatori Emina Husedžinović Ibrahimović, Adnan Hajrulahović Haad, Istok Bratić, Dee Dee Sparow design by Aida Vrabac T., Blanka Zgonjanin, Samra Menzilović Ćatić, Svjetlana Vuković Ceca, Nadina Kovač, Marina Kosorić, Daliborka Kis Juzbasa kao i renomirane modne kuće Carmen Line, Design Atelier Ferreira, obuća Deichman, Office shoes i brojni drugi. Na predstojećoj sedmici mode pokazaće svoju samostalnu kolekciju i pobednici “Perwoll New Generation 2014” Marko Feher Potkozarac, Lucija Vrcić i Maja Sabljić. Najavljuje se dolazak i specijalne VIP gošće iz PARIZA, modne dizajnerke Fadile Pamukčić Zečić, poreklom iz Brčkog, a koja početkom 90-ih godina osniva modnu kuću Edor Creation u Parizu.

10629835_1393260820913173_6731351879655985568_n

Nakon predstavljanja na BH Fashion Weeku ova ograničena kolekcija će biti dostupna i preko web stranice, gdje ćete moći direktno naručiti vaš jedinstveni primjerak https://funkyguerrilla.com/, ali i naručiti sve drugo što Vam se svidi.

Druge objave u kategoriji