Search

Get in the Ring: Prilika za mlade i inovativne

HUB387, u saradnji sa internacionalnim Burch univerzitetom, drugu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini dovodi jedno od najuzbudljivijih globalnih startup takmičenja, a partner je i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švajcarske. 

Get in the Ring predstavlja je koncept internacionalnog takmičenje u kojem učestvuju startupi,  a koje karakterišu zabavan, kompetitivni duh i 1-na-1 “borbe” u pravom ringu.

Pored prilike da predstave svoje ideje i dokažu potencijal istih, učesnici Get in the Ring takmičenja će i ove godine u svom uglu ringa imati i iskusne trenere, koji će ih pripremiti da predstave svoj startup ne samo u ringu, već i u budućim poslovnim prilikama.

Takmičenje Get in the Ring prepoznatljivo je po svom jedinstvenom formatu – startupi se doslovno suočavaju jedni sa drugima unutar ringa. Borba između dva startupa se sastoji od pet rundi u trajanju od 30 sekundi. U svakoj od rundi startupi imaju priliku predstaviti svoj tim, dostignuća ili biznis model.

Tokom dana,  obavljena je prva selekcija prijavljenih startupa, dok će finalna bitka biti večeras, a u procesu selekcije i finalnog ocijenjivanja učestvuju i članovi tima YEP-a, Dženan Trbić, viđi stručni saradnik za razvoj socijalnog poduzetništva i dr Ranko Markuš, rukodovilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Druge objave u kategoriji