Search

"Godina zapošljavanja mladih" ponovo u medijima

Business Magazin, iz pera Emine Alihodžić Šojko, donosi obiman članak o potpisivanju i toku realizacije inicijative “Godina zapošljavanja mladih” koju su Federalni zavod za zapošljavanje, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih inicirali u maju 2014. U članku su prikazane aktivnosti aktera potpisnika te očekivani rezultati.

clanak2

Poseban osvrt je dat na rezultate ostvarene kroz rad klubova za traženje posla i druge aktivnosti kroz koje Projekat zapošljavanja mladih već duže vrijeme sarađuje sa javnim službama za zapošljavanje (za više informacija o radu klubova za traženje posla posjetite ovaj link). Na kraju priloga, prenesena je izjava rukovodioca YEP projekta, g. Ranka Markuša “Naša vizija je da svaka mlada osoba koja se prijavi na evidenciju nezaposlenih u roku od šest mjeseci dobije podršku u traženju zaposlenja…”

clanak3

Da podsjetimo, glavni očekivani rezultat inicijative “Godina zapošljavanja mladih” je osiguranje 5.000 zaposlenja za nezaposlene osobe starosti do 30 godina kroz aktivnosti organizacija/institucija potpisnica.

Smatramo izuzetno značajnim što medijski interes za inicijativu “Godina zapošljavanja mladih” ne jenjava, pogotovo imajući u vidu značajne neočekivane događaje – poplave – koje su znatno uticale na ukupno tržište rada u BiH.

 

Druge objave u kategoriji