Search

YEP i Investicijska fondacija IMPAKT na Pitch Match Start(Up) događaju u Tuzli

U Tuzli je 19. i 20. maja održan dvodnevni događaj pod nazivom PITCH-MATCH-START(Up), u okviru kojeg je organizovano takmičenje startupa, njihovo umrežavanje sa potencijalnim investitorima, te umrežavanje IT studenata sa potencijalnim poslodavcima. Događaj je organiziran od strane Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, a  predstavlja završnicu jednogodišnjeg projekta ICT Business Innovation Center eMPIRICA koji je realizovan uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Investicijska fondacija IMPAKT učestvovala je u u dijelu događaja Startup-Investor Matchmaking u sklopu kojeg je organizirano povezivanje startupa sa investitorima. Predstavnica Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Mirela Omerović,učestvovala je i na panelu „Šta je potrebno mladim preduzetnicima da bi pokrenuli uspješan biznis u lokalnom ekosistemu“ u sklopu čega je prezentovala iskustva Projekta zapošljavanja mladih (YEP), kojeg podržava Vlada Švicarske, u realizaciji YEP inkubatora poslovnih ideja i sistemskom pristupu razvoju preduzetništva na lokalnom nivou.

U sklopu događaja  organizovano je takmičenje Startup Competition  četiri startup proizvoda, razvijena od strane tri startup tima sačinjena od studenata i diplomanata Visoke škole eMPIRICA:

  1. Tim Bit Legion iz Brčkog, koji se predstavio sa dva proizvoda, NiNu Box – pametnom kutijom za prvu pomoć, i ePlantCare – sistemom za automatizaciju kontrole uslova u zatvorenim prostorima za uzgoj biljaka,
  2. Tim GreenCode iz Tuzle, koji je predstavio Crowdy – web portal namijenjen povezivanju pružalaca usluga iz domena organizacije događaja i njihovih potencijalnih korisnika,
  3. Tim Dynamic Softworks, sa proizvodom Zulu – integriranim hospitality sistemom

pri čemu je pobjedu i nagradu ali i besplatnu inkubaciju u ICT Business Innovation Center eMPIRICA osvojio tim odnosno poslovna ideja NiNu Box.

Druge objave u kategoriji