Search

#IskoristiMogućnosti Info paketa i pomozi drugima!

Više nego ikada je volonterska pomoć potrebna, i iz tog razloga mogućnosti koje ovaj put Projekat zapošljavanja mladih donosi se u najvećoj mjeri fokusiraju na načine pomoći i podrške kroz volontiranje u ugroženim područjima uslijed poplava. Veliki broj mladih nezaposlenih osoba je odlučilo da se angažuje i pridruži volonterskim akcijama u svom okruženju kako bi i na taj način pomogli svojim lokalnim zajednicama. U komunikaciji sa voditeljima Klubova za traženje posla, YEP nastoji promovisati volontiranje kao jedan od načina aktiviranja mladih, što je u ovim trenucima izuzetno bitno.

Podsjećanja radi, u sklopu pružanja tehničke podrške prema Klubovima za traženje posla, Projekat zapošljavanja mladih skuplja na jednom mjestu sve aktuelne mogućnosti za mlade tražioce posla u obliku info paketa kojeg možete preuzeti ovdje. U ovom broju možete naći mogućnosti za razvoj vještina: 7, konkurse: 2, praksu: 2, volontiranje: 5, stipendiranje: 5, grantove: 1, organizacije mladih: 3 i intervju: 1. Dosad je objavljeno ukupno 458 informacija, uključujući ovaj broj INFO PAKETA.

 Da bi se dodatno pomoglo  mladim nezaposlenima u Klubovima za traženje posla da postanu konkurentniji na tržištu rada, Projekat zapošljavanja mladih je započeo izradu Info paketa sa pregledom ponuda za učešće u volonterskim akcijama, lokalnim i međunarodnim projektima u kojima članovi Klubova mogu učestvovati u svojoj užoj geografskoj regiji, ali i onih u koje se mogu uključiti izvan svoje regije. Cilj je posebno ugroženoj kategoriji na tržištu rada, a to su mladi koji uglavnom nemaju radnog iskustva, pomoći da steknu iskustvo kroz rad u civilnom sektoru, volonterskim programima u BiH i inostranstvu, kursevima, sezonskim poslovima, a koji će povećati njihovu zapošljivost.

Ova aktivnost se implementira putem Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

 

Druge objave u kategoriji