Search

#Iskoristimogućnosti Info paketa: volontiranje, praksa, stažiranje, kursevi, grantovi

I u ovom broju Info paketa za mlade koji YEP donosi informacije o mogućnostima  volonterskog angažmana za mlade koji žele pružiti podršku područjima pogođenim poplavama kako bi se pridružili  onima koji već učestvuju u ovoj vrsti nesebičnog angažmana. Pored toga, ovaj broj Info paketa daje priliku i onima koji su zainteresovani za različite vrste obuka, obavljanje praksi ili žele besplatno naučiti kako besplatno kreirati web stranicu.

U komunikaciji sa voditeljima Klubova za traženje posla, YEP nastoji promovisati razne mogućnosti kako bi se doprinijelo aktivaciji  mladih te u sklopu pružanja tehničke podrške prema Klubovima za traženje posla, YEP skuplja na jednom mjestu sve aktuelne mogućnosti za mlade tražioce posla u obliku info paketa kojeg možete preuzeti ovdje. U  ovom broju možete naći mogućnosti za razvoj vještina: 10, konkurse: 4, praksu: 2, volontiranje: 3, stipendiranje: 6, grantove: 2, organizacije mladih: 3 i intervju: 1. Dosad je objavljeno ukupno 489 informacija, uključujući ovaj broj INFO PAKETA kojeg možete preuzeti OVDJE.

Da bi se dodatno pomoglo  mladim nezaposlenima u Klubovima za traženje posla da postanu konkurentniji na tržištu rada, Projekat zapošljavanja mladih je započeo izradu Info paketa sa pregledom ponuda za učešće u volonterskim akcijama, lokalnim i međunarodnim projektima u kojima članovi Klubova mogu učestvovati u svojoj užoj geografskoj regiji, ali i onih u koje se mogu uključiti izvan svoje regije. Cilj je posebno ugroženoj kategoriji na tržištu rada, a to su mladi koji uglavnom nemaju radnog iskustva, pomoći da steknu iskustvo kroz rad u civilnom sektoru, volonterskim programima u BiH i inostranstvu, kursevima, sezonskim poslovima, a koji će povećati njihovu zapošljivost.

Ova aktivnost se implementira putem Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

 

 

Druge objave u kategoriji