Search

#iskoristi#mogućnosti u Srpcu!

YEP ponuda za mlade #iskoristi#mogućnosti u Srpcu

Tek pokrenuta YEP aktivnost pružanja informacija i savjeta o trenutno otvorenim ponudama za mlade u Klubovima za traženje posla je 11.02.2014.godine održala interaktivnu radionicu za 13 aktivnih tražilaca posla u Srpcu. Neposredno pred radionicu, članovi Kluba su od svog voditelja dobili aktuelni Info paket sa pregledom ukupno 28 ponuda za ovu sedmicu, za učešće na različitim programima, kursevima koji im mogu pomoći u sticanju iskustva ili jačanju zapošljivosti. Tokom radionice učesnici su kroz diskusiju saznali za dodatne mogućnosti i opcije koje su im na raspolaganju, a koje im mogu pomoći da se zaposle ili da steknu radno iskustvo kroz volontiranje/stažiranje ili članstvo u NVO sektoru.

Nakon radionica, cilj je da se nastavi pružati savjetodavna podrška ovim grupama mladih i da im se pomogne pri apliciranju na programe za koje su oni zainteresovani i da se nadalje prate ti mladi.

Ova aktivnost se provodi u na odabranih šest Klubova za traženje posla (Banja Luka, Srbac, Zvornik, Tuzla, Travnik, Živinice), kojima će u periodu februar – maj 2014. godine biti pružena podrška. YEP će pratiti korisnike, vršiti dodatno on-line savjetovanje po potrebi i truditi se da se osiguraju sljedeći rezultati: da je 50% korisnika apliciralo na neki od programa/aktivnosti/događaja, a 25% korisnika je primljeno ili/i učestvovalo na nekoj od aktivnosti/programa za povećanje zapošljivosti.

Naredne radionice u februaru će se organizovati prema sljedećem planu:

17. februar u 12.00- 15.30 Klub za traženje posla Zvornik (mjesto održavanja: mala sala opštine Zvornik)

18. februar u 11.00-14.30 Klub za traženje posla Tuzla

19. februar u 11.00-14.30 Klub za traženje posla Živinice

Radionicu vodi certificirani OIA trener.

Ovu aktivnost podržava Projekat zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). (foto: dio plakata Klubova za traženje posla)

 

Druge objave u kategoriji