Search

Izrada situacione analize za JU Služba za zapošljavanje USK

U sklopu Projekta zapošljavanja mladih – YEP, koji podržava Ambasada Švajcarske, danas je, posjetom JU Službi za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, započela izrada situacione analize. Posjeta je započela sastankom sa menadžmetnom službe, nakon čega su planirani strukturirani intervjui sa zaposlenicima Odjeljenja za posredovanje, CISO centra, Migraciono servisnog centra te Centru za stručno osposobljavanje. 

Današnja posjeta završava intervjuima sa uposlenicima Biroa Bihać.

Odluka da se kreira situaciona analiza rezultat je, odnosno zaključak, kolegija direktora kantonalnih službi za zapošljavanje koji je održan početkom septembra tekuće godine na kojem je, između ostalih, i JU Služba za zapošljavanje USK izrazila zainteresovanost za priključenje specifičnim projektnim aktivnostima YEP-a. Kao prvi, pripremni korak, definisana je izrada situacione analize koja za cilj ima da na bazi aktuelne, integralne i sveobuhvatne analize postojećeg stanja, integriše prijedlog strateških pravaca razvoja. 

Podsjećamo, Projekat zapošljavanja mladih je, do sada, sa JU Službom za zapošljavanje USK sarađivao samo na uspostavi Jobclub-a u Cazinu, dok izrada situacione analize otvara prostor za produbljivanje saradnje i sistematičan pristup nadogradnji usluga i funkcija službe.

Na izradi situacione analize angažovani su g. Erol Mujanović, stručnjak za tržište rada i preduzetništvo te gđa. Zdenka Kovač, bivša ministrica regionalnog razvoja i direktorica Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije. 

Druge objave u kategoriji