Search

Jačanje internih kapaciteta službi za zapošljavanje – napredni trening trenera

Danas je u Sarajevu započeo dvodnevni trening internih trenera službi za zapošljavanje FBiH koji realizuje ekspertica Meri Lorenčič uz stručnu i tehničku pomoć Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Kroz ovakav koncept treninga cilj je osposobiti trenere – odabrane predstavnike službi za zapošljavanje, da, po okončanju programa odnosno obuke, mogu samostalno dizajnirati proces treninga ali i izvesti isti te provesti njegovu evaluaciju. U ovom  konkretnom slučaju cilj je da treneri steknu iskustvo i kompetencije za realizaciju Uvodne obuke koja predstoji u septembru.

Kroz dvodnevni trening obrađivati će se kako specifične teme vezane uz prakse, modele tako i alati realizacije treninga – u konačnici, svaki trener bi trebao dobiti povratnu informaciju i prijedlog za poboljšanje aktivnosti realizacije Uvodne obuke.  

Podsjećamo, Uvodna obuka koju bi interni treneri trebali realizirati samostalno u septembru tekuće godine  a “isporučiti” ju kolegama iz službi koji do sada nisu prošli istu, koncipirana je na način da omogući usvajanje informacija o novom modelu rade, ali i pruži praktične vježbe i igre uloga koje daju priliku da se tehnike savjetovanja vježbaju u kolegijalnom okruženju. 

Konačni cilj ovakvog koncepta jeste  razviti održivi mehanizam obučavanja unutar službi.

Druge objave u kategoriji