Search

Jačanje JUSZZKS: Radionica o savjetovanju i izradi IPZ-a

Danas se u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih YEP, (zgrada Privredne komore KS, La Benevolencija 8) održava radionica za šefove biroa i savjetodavce Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Cilj radionice je prepoznati dosadašnje napore u reorganizaciji procesa rada, utvrditi realno stanje stvari i zadovoljstvo zaposlenika te steći dodatna znanja i vještine za izradu individualnih planova zapošljavanja.

U protekle dvije godine, uz podršku Vlade Švicarske učinjeni su značajni koraci na uvođenju novih metoda rada, savjetodavnog procesa za nezaposlene u Kantonu Sarajevo. Da li smo zadovoljni sa kvalitetom savjetovanja koje pružaju naši savjetodavci? Da li je potrebno revidirati metode rada i podsjetiti se na ključne principe? Koliko Projekat YEP može doprinijeti da se kvalitetne usluge pružaju svim nezaposlenim osobama u KS? To su samo neka od pitanja u kolegijalnoj diskusiji koji se vodi, a izlazeći iz tradicionalnih okvira seminara, današnjoj radionici će učestvovati pored stručnog tima YEP-a i saradnici Službe za zapošljavanje predstavljajući tako spoj internog i eksternog znanja koje se treba podijeliti među zaposlenicima.

Krajnji ishod radionice će biti postavljeni ciljevi po biroima u smislu izrađenih individualnih planova za nezaposlene, te dosljedno praćenje novih metoda rada koje su dogovorene sa menadžmentom Službe prije dvije godine, a primjenjuju se u najvećoj mjeri u Biroima Novo Sarajevo, Centar, Hadžići te u manjoj mjeri u ostalim, a neophodno je da se iste usluge isporučuju svim nezaposlenim osobama.

 

Druge objave u kategoriji