Search

YEP priča o uspjehu: "Voćko i povrćko" sam svoj gazda

Projekat zapošljavanja mladih je jučer 14.01.2014. godine bio u potrazi za još jednom uspješnom pričom. Naime, zajedno sa ekipom Televizije Bosne i Hercegovine posjetili smo jednog od korisnika programa Federalnog zavoda za zapošljavanje „Mladi poduzetnik“, Admira Omanovića iz Fojnice koji se bavi proizvodnjom i preradom voća i povrća. Tokom posjete kreiran je kratki prilog koji će biti prikazan u jednoj od narednih emisija serijala BHRT-a „Recept za uspjeh“, koji se može pogledati i na https://www.bhrt.ba/index.php?id=347.

U razgovoru sa Admirom saznali smo da je izuzetno zadovoljan sa pruženom podrškom od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje i programom preduzetničke obuke koju je podržao Projekat zapošljavanja mladih. Zahvaljujući ovom programu Admir uspješno vodi vlastiti biznis „Voćko i povrćko“, a tokom ljetne sezone u mogućnosti je da angažuje i do 20 sezonskih radnika za skupljanje maline.

U evaluaciji programa „Mladi poduzetnik“ utvrđeno je da je 64 korisnika programa zadržalo registriranu djelatnost, a neki od njih su zaposlili i dodatne radnike, te je ukupno osigurano 71 radno mjesto.

 

Aktivnost je realizovana u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH.

Druge objave u kategoriji