Search

JUSZZKS: Posjete poslodavaca Klubovima za traženje posla

 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo redovno implementira aktivnu mjeru Klub za traženje posla namijenjenu dugoročno nezaposlenim osobama, a nakon što više od 4 godine fokus savjetodavnog rada ima na individualnom savjetovanju. Kako je i najavljeno, u februaru 2018. godine je počela  sa radom druga grupa u Klubovima za traženje posla, na 7 lokacija u biroima: Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Ilijaš, Vogošća i Hadžići.

Klub se provodi prema definisanoj metodologiji koju je razvio Projekat zapošljavanja mladih uz podršku Vlade Švicarske, a implementira se od strane obučenih savjetodavaca Službe za zapošljavanj. Aktivnosti Kluba se provode od 13.30 do 16.00 sati a sve nezaposlene osobe se mogu informisati kod svog savjetodavca o načinu rada. 

Učešće poslodavaca u radu klubova je jedna od glavnih prednosti te su ovaj mjesec organizovane tematske radionice sa poslodavcima iz IT sektora koji su podijelili svoja znanja i potrebe za radnicima u narednom periodu. Poslodavci mogu učestvovati u radu Kluba i kroz simulacije razgovora za posao, analizom CV-ijeva učesnika Kluba te davanja praktičnih savjeta u vezi karijernog planiranja i traženja posla.

S obzirom da se radi o obuci koja traje više radnih dana JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo je kroz svoje aktivne mjere zapošljavanja obezbijedila novac za kartu (u iznosu cijene mjesečnog kupona za sve zone u Kantonu Sarajevo) za nezaposlene osobe. Novac će biti uplaćen na račun člana Kluba za traženje posla nakon obuka.

Druge objave u kategoriji