Search

Klub za traženje posla Banovići danas startao sa prvom grupom


Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je uključenjem u reformske procese se obavezala na uvođenje više oblika savjetodavnog rada sa nezaposlenima, naročito sa Klubom za traženje posla, tako da je danas svoje aktivnosti započeo Klub u Banovićima. U Klubu nezaposlene mlade osobe koji su duže vremena na evidenciji, će dobiti vrijedne informacije i praviti  strategiju u procesu traženja posla. Klub za traženje posla predstavlja intenzivniju pripremu za aktivno traženje posla, podizanje samopouzdanja , motivisanje lica i grupnu podršku od strane drugih učesnika koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji. Bazirano na principima bihevioralne psihologije, učesnici su upućeni jedni na druge i motivisani da učine korak dalje od onoga što su do tada činili u traženju posla.

Za neke je to povratak u obrazovni sistem, formalni ili neformalni, a kako bi odgovorili zahtjevima poslodavaca, a za neke je razmatranje poslova van svog zanimanja, ili kontaktiranje znantno većeg broja poslodavaca. 

U klubu često „gostuju“ i poslodavci, koji  mogu prenijeti svoja iskustva pri zapošljavanju novih radnika i uopšte, u rukovođenju zaposlenima, pa će nezaposleni i na taj način dobiti korisne informacije za buduće aktivnosti u traženju posla. Sastavni dio radionica u klubu, jesu i savjeti kako da se dobiveni posao zadrži. 

image-0-02-04-134354b133fdb1a0a539b7754e550cc061b27af16428d7c07a936efe29e720a5-V

 

Druge objave u kategoriji