Search

Klub za traženje posla na Sajmu zapošljavanja u Banja Luci

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Grada Banja Luka, Gradskom razvojnom agencijom i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite, organizovao je u Domu omladine Sajam zapošljavanja.

Pored uobičajenih aktivnosti koje se provode tokom ovakvih događaja kao što su predstavljanje poslodavaca, otvorenih radnih mjesta te informacija o aktivnostima koje provodi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, tokom banjalučkog sajma lica koja nemaju pripremljenu biografiju, dobila su priliku da učestvuju u radionici Klub za tražanje posla koja će im omogućiti informacije o tome kako se kvalitetno piše biografija, motivaciona pisma poslodavcima, greškama koje pravimo na intervjuu, stanju na tržištu rada i slično.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švajcarske je u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske uveo aktivnu mjeru grupnog savjetovanja Klub za traženje posla, a Filijali Banja Luka mjera se provodi u biroima  Banja Luka, Gradiška i Srbac.

Ova radionica je bila prilika da se promoviše korist koju nezaposlene osobe imaju ako se odluče da se uključe u program Kluba za traženje posla kroz koji je u cijeloj bh bilo uključeno 7178 mladih od čega se njih 3128 (43,5%) zaposlilo.

Sajam zapošljavanja Banja Luka_juni 2017 (10)Sajam zapošljavanja Banja Luka_juni 2017 (9) Sajam zapošljavanja Banja Luka_juni 2017 (7)

Druge objave u kategoriji