Search

Sajam zapošljavanja u Banja Luci: Prilika za nezaposlene i poslodavce!

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Grada Banja Luka, Gradskom razvojnom agencijom i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite, organizovao je u Domu omladine Sajam zapošljavanja, drugi po redu nakon što je prvi ranije organizovan u Trebinju. Sajam je organizovan u skladu sa Planom rada ZZZRS kojim je predviđena organizacija tri sajma u ovoj godini kao i Akcionim planom implementacije Strategije zapošljavanja 2016-2020 RS. 

Sajam je otvorio direktor  Zavoda Miroslav Vujičić, a medijima su se obratili  ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a na sajmu je 30 kompanija ponudilo oko 800 otvorenih radnih mjesta.
“Mi moramo naše razvojne planove i aktivnosti približiti realnosti, na način da svi zajedno radimo i damo doprinos u smislu zapošljavanja armije naših mladih nezaposlenih”, rekao je ministar rada Republike Srpske Milenko Savanović, koji je kazao da su mladi ljudi obaveza svih nas i treba da ostvare svoje najveće pravo, a to je pravo da rade.

“Kroz Akcione planove Zavoda za zapošljavanje izdvajamo 10,3 miliona KM i plus 6 miliona u realni sektor, zajedno s kreditom Svjetske banke koji se očekuje u realizaciji za naredne četiri godine, dakle svake godine će visina kredita biti blizu 10 miliona, što znači da ćemo u ovoj godini izdvojiti negdje oko 16 miliona maraka kroz različite komponente, a u to su uvrštene sve kategorije”, poručio je ministar  Savanović.

 

Na Sajmu zapošljavanja, poslodavci su dobili priliku da predstave profile radnika za kojima imaju potrebe i pronađu pravi kadar, a onima koji traže zaposlenje ponuđenja je mogućnost da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, da se predstave i predaju svoju biografiju.

U  Sajmu zapošljavanja učestvuju i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podršava Vlada Švajcarske, koji je pružio stručnu i tehničku podršku održavanju Sajma u vidu izrade promotivnih materijala, sa ciljem da se informacije o besplatnim uslugama koje nudi ZZZRS približe nezaposlenim,  poslodavcima i široj javnosti.

Sajam zapošljavanja Banja Luka_juni 2017 (9) Sajam zapošljavanja Banja Luka_juni 2017 (4) 

Druge objave u kategoriji