Search

KLUB ZA TRAŽENJE POSLA U CAZINU!

Tražiš posao? Pridruži se Klubu za traženje posla!

Mobilna jedinica “Tražiš posao” će 01. novembra posjetiti Cazin i ponuditi otvorena radna mjesta putem mini sajma zapošljavanja. Na sajmu će se predstaviti lokalni poslodavci i radna mjesta u njihovim kompanijama, a svi posjetitelji moći će se na licu mjesta prijaviti na oglase te ostvariti direktan kontakt sa poslodavcima.
Za sve građane i građanke Cazina i one iz bliže okoline 01. novembra od 10:00 do 15:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića, bit će organizirana promocija Klubova za traženje posla kako bi se javnost upoznala sa projektom i animirali novi članovi. Organizirat će se i stručne edukativne radionice u sklopu kojih će se prezentovati njihov rad i svrha, mogućnosti zapošljavanja uz pomoć Klubova, te priprema svakog polaznika za izlazak na tržište rada. Radionice su namijenjene srednjoškolcima, studentima i svim nezaposlenim mladim ljudima. Centralni dio radionice će prisutne pobliže upoznati sa mogućnostima i prednostima projekta “Klub za traženje posla”, pružiti značajne informacije o savremenom tržištu rada, te pružiti uvid u percepciju klubova za zapošljavanje iz ugla poslodavca.
Za studente, učenike i sve nezaposlene mlade ljude radionica će se održati u sali općinske Vijećnice od 13:00 do 14:00 sati.
Klub za traženje posla predstavlja aktivnu mjeru zapošljavanja u kojoj grupe od 10 osoba stiču vještine traženja posla koje kasnije primjenjuju uz podršku i nadzor obučenog voditelja/ice. Kroz višenedeljnu obuku članovi/ice će steći potrebna znanja i vještine koje će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju. Polaznici/e mogu dobiti i ličnog savjetodavca, sa kojim će raditi na poboljšanju vlastite konkurentnosti na tržištu rada, sve do ostvarenja krajnjeg cilja – zaposlenja. Svaka mlada osoba od 18 do 30 godina, koja je prijavljena na evidenciji Biroa za zapošljavanje više od godinu dana, može postati članom/icom kluba i uključiti se u višenedjeljnu obuku pri čemu su obezbijeđeni svi resursi potrebni za traženje posla.

Mobilna jedinica i Klubovi za traženje posla se implementiraju u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske i kantonalnim službama za zapošljavanje a u okviru Projekta zapošljavanje mladih (YEP), koji je podržan od Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). U protekle 2,5 godine više od 1000 mladih ljudi prošlo je kroz program Kluba za traženje posla. Od ukupnog broja polaznika/ica, trećina njih je pronašlo zaposlenje 6 mjeseci nakon ili tokom trajanja obuke i podrške u traženju posla u Klubu.

Druge objave u kategoriji