Search

Konferencija DRIVE 2016 okupila preko 250 učesnika

Konferencija DRIVE 2016 počela je jutros u kongresnom centru hotela Terme na Ilidži, a na njoj govore  značajni svjetski i regionalni stručnjaci pred više od 250 učesnika, među kojima i predstavnici Ambasade Švicarske, Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Prilike plus (SfJ), koji već duži niz godina rade na razvoju ljudskih potencijala u Bosni i Hercegovini.

Ove godine, pod novim motom „Engage Your People“ (Involvirajte Svoje Ljude),  DRIVE 2016 je donio mnogo odličnog sadržaja koje su s prisutnima podijelili Kai Deininger, Milad Čerkić, Svetlana Mirković-Borčić, Aco Momčilović, Caspar Berry i drugi.

Na press konferenciji tim povodom, Edin Mehić, osnivač kompanije Kolektiv – Posao.ba je naglasio da je cilj DRIVE konferencije pomoći da kompanije u Bosni i Hercegovini i dalje rastu i inspirisati ih da rade nove stvari dodavši da se organizatori trude da svake godine unaprijede Konferenciju.

Matthew Field, šef Političkog odjela Delegacija Europske unije i Ureda specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini je s medijima podijelio svoju sreću što je dio ovog događaja i da smatra da je isti jako bitan dio procesa unapređenja poslovnog svijeta posebno kada je u pitanju reformska agenda.

Svetlana Mirković-Borčić iz kompanije Phoenix Pharma je objasnila da je iz aspekta HR sektora poslovanja vrlo bitno biti dio ove Konferencije. Iskoristila je priliku da najavi svoj današnji govor gdje će gostima Konferencije govoriti o smjeni generacija unutar jedne kompanije, jer danas svi radimo u okruženju s pet različitih generacijašto vrlo često stvara stres i određene probleme što zahtijeva rješavanje i osvještavanje ovog problema.

Aco Momčilović koji dolazi ispred kompanije Rimac Automobili je rekao da iako Rimac Automobili nisu mnogo prisutni u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme, oni su dolaskom na DRIVE oduševljeni sadržajem i nivoom na kojem je Konferencija organizirana. Naglasio je da organiziranje ovakve Konferencije daje mnogo nade za povećanje svijesti o ljudskim resursima. Za kraj je najavio da će on u sklopu panel sesije danas govoriti na temu employer brandinga na kojem oni planiraju aktivno raditi naredne godine.

Kai Deininger, partner u Eurosearch konsultantskoj kući je s prisutnima podijelio da je njegova recruitment kompanija iz Njemačke ostvarila saradnju s Kolektivom u cilju razmjene resursa u čemu vide veliki značaj uvođenja znanja, razmjene dobrih praksi, tehnoloških unapređenja te zapošljavanja ljudi iz Bosne i Hercegovine.

DRIVE konferencija ove godine je još jednom uspjela na jednom mjestu okupiti predstavnike najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini koji će od lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka saznati pojedinosti najnovijih trendova iz oblasti liderstva i talent menadžmenta.

Druge objave u kategoriji