Search

Lokalne inicijative: počela praktična obuka za rad u proizvodnji obuće u Travniku

U okviru lokalne inicijative “Kreativna industrija tekstila” koju na teritoriji općine Travnik realizuje YEP partner, udruženje Fashion, juče, 4.12.2014 prva grupa polaznika započela je praktičnu obuku u proizvodnji obuće. Obuku za grupu od 15 mladih koja je odabrana u saradnji sa Klubom za traženje posla Travnik, vodi inžinjer obućarstva, Nezir Muhić. Prvi, teoretski dio obuke realizovan je u prostorijama općine Travnik a praktični dio se izvodi u realnom proizvodnom okruženju – proizvodnoj hali firme FAIK d.o.o.

08

 Komentari polaznika nakon prvog dana obuke su veoma pozitivni. Voditelj obuke je izuzetno zadovoljan motivacijom i spremnošću polaznika da usvoje potrebna znanja i vještine. Tokom čitavog prvog dana, vladala je odlična atmosfera u postrojenju a u uposleni u kompaniiji su se trudili da pomognu potencijalnim kolegama da se što bolje prilagode radnoj atmosferi. Jedna od kandidatkinja je rekla da je oduševljena trenerom i da iako ima osnovno iskustvo u poslu može još puno toga da nauči od gospodina Nijaza koji je veliki stručnjak u svojoj struci.

03

Obuka se izvodi svakodnevno do 15.12.2014. godine nakon čega će biti organizovano testiranje te dodjela certifikata. Već 17.12.2014 počinje obuka druge grupe polaznika. YEP će nastaviti pratiti tok obuke te rezultate u zapošljavanju polaznika.

Kako je protekao prvi dan praktične obuke možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Druge objave u kategoriji