Search

Mentoring program IMPAKT: Počeo proces direktnog rada sa preduzetnicima

Nakon faze procjene potreba za mentorskom i stručnom podrškom preduzetnika iz YEP inkubatora poslovnih ideja, preduzetnicima su u skladu sa navedenim potrebama dodijeljeni mentori koji će sa istima raditi na očuvanju i daljem razvoju njihovog poslovanja.

Jedan od prvih mentorskih sastanaka održan je protekle sedmice između Džane Hamedović Muharemović, vlasnice Dizajnerskog studija KLOKO, učesnice YEP inkubatora poslovnih ideja iz Zenica i mentorice Marije Bajić Rudinac, uspješne preduzetnice i ekspertice u oblasti marketinga. 

U skladu sa procijenjenim potrebama, izazovima i snagama koje doprinose uspjehu mentorskog odnosa ali i poslovanja preduzetnika potpisan je i Sporazum o mentorskom odnosu koji će služiti kao osnova daljeg mentorskog rada ove dvije preduzetnice.

Podsjećamo, mentoring program dio je sistema podrške koja se pruža preduzetnicima iz YEP inkubatora poslovnih ideja upostavljenog 2018. godine od strane Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Vlada Švicarske i 32 lokalne zajednice u BiH  i u sklopu kojeg je podržano osnivanje i razvoj preko 100 biznisa.

Druge objave u kategoriji