Search

Mišić: Sporazum za rast i zapošljavanje u BiH neprihvatljiv

BANJALUKA, Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić istakla je da je Sporazum za rast i zapošljavanje u BiH neprihvatljiv za radnike i ne može imati podršku ovog sindikata.

Mišićeva je naglasila da rješenja koja ovaj dokument nudi nisu u interesu radnika u Republici Srpskoj i BiH, već su u interesu kapitala i urušavanja radničkih prava, naglašavajući da Republici Srpskoj nije potreban novi zakon o radu.

Ona je naglasila da je aktuelni Zakon o radu dobar, moderan i fleksibilan, te usklađen sa konvencijama Međunarodne organizacije rada i evropskim standardima, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

„Jedini problem u vezi sa ovim zakonom je što ga ne primjenjuju neki poslodavci“, navodi se u saopštenju.

Mišićeva je dodala da Sporazum za rast i zapošljavanje i potpisana izjava, zapravo, idu u korist bogatih i da rast kapitala nije put razvoja i zapošljavanja u Republici Srpskoj.

Ona je iznijela stav da radna mjesta otvaraju zdrave investicije, ozbiljni investitori, prije svega domaći, a onda i strani.

„Za dobru investiciju nije potreban novi zakon o radu, već politička stabilnost, vladavina prava i nulta tolerancija korupciji“, zaključila je Mišićeva.

 

Druge objave u kategoriji