Search

Mladi Bankar u Klubu za traženje posla Srbac (ZZZRS)

U petak (06.03.2015.g.) je prema najavi, održana prezentacija programa ProCredit Bank “Mladi Bankar” u prostorijama Kluba za traženje posla Srbac, Biroa Srbac, Zavoda za zapošljavanje RS. Inače radi se šestomjesečnom programu obuke unutar ProCredit Bank iz oblasti finansija i bankarstva uz mentorstvo i praksu u nekoj od poslovnica banke. Prezentaciji je prisustvovalo 16 članova Kluba za traženje posla koji su prethodno iskazali interes za prijavu na program i  ovom prilikom se upoznali detaljnije sa kriterijima banke za učešće i obavezama koje slijede za polaznike obuke. Ovo je trenutno model prema kojem banka upošljava svoje buduće uposlenike. U Srbcu, program su prezentovali koordinatorica programa Mevlida Đečević Koštrebić, Tatjana Vrbljanac, nekadašnja polaznica programa Mladi Bankar, a danas zaposlenica banke, i menadžer poslovnice Banja Luka ProCredit Bank Davor Maksimović, koji je inače fantastičan govornik i učestvuje u motivirajućim govorima poput TED Talks. Zadovoljstvo je bilo slušati Davora i Tatjanu koji su uložili dosta truda da objasne mladima u Srbcu korporativne vrijednosti banke i posavjetuju ih kako da pristupe ovom programu, ali i kako da se ponašaju sa drugim poslodavcima. Njihove savjete i ohrabrujuće poruke će zasigurno iskoristiti pri budućim intervjuima za posao.

U saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih dogovorena je pomoć u povezivanju Klubova za traženje posla sa koordinatorima ProCredit Bank kako bi se mladim nezaposlenim osobama prezentovao program i pomoglo u učešću obzirom da većina polaznika programa radi u ovoj banci ili se po završetku istog veoma brzo zapošljavaju u drugim bankama i finansijskim institucijama.

Podsjećanja radi, nakon prezentacije u novembru prošle godine u Klubu za traženje posla Modriča, Aleksandar Gojković je kao izvanredan kandidat zadovoljio sve kriterije i danas je u programu obuke u Bugarskoj.

Projekat zapošljavanja mladih kojeg podržava Ambasada Švajcarske je uspostavio mrežu Klubova za traženje posla za mlade u sklopu Zavoda za zapošljavanje RS i kantonalnih službi za zapošljavanje, ali kontinuirano radi na unapređenju mreže i pružanju mogućnosti za nezaposlene mlade koje će im pomoći u zapošljavanju ili u povećanju konkurentnosti. Upravo je program Mladi Bankar jedna od mogućnosti koja je kontinuirana opcija za sve nezaposlene mlade sa VSS te se na ovaj način pruža informacija i ohrabruju mladi da se prijave na ovaj šestomjesečni program. Slike sa prezentacije u Srbcu možete pogledati ovdje. 

Nakon objave o prezentacijama u Gradišci i Srbcu, interes za program Mladi Bankar su iskazali i Klub Goražde, Nevesinje, Trebinje (CISO) kao i Klub za traženje posla Dervetna sa kojim je održan i pripremni sastanak radi koordinacije prezentacija.

Druge objave u kategoriji