Search

Mladi u općinama Sapna i Teočak spremni su za pokretanje vlastitih biznisa

Mladi u općinama Sapna i Teočak danas su prisustvovali informativnim radionicama Investicijske fonacije IMPAKT. Mladi željni znanja, mentorstva i podrške pažljivo su slušali sve informacije o vrstama podrške, načinu finansiranja i  apliciranja na sveobuhvatni program podrške razvoju preduzetništva IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Radionice u ovim općinama otvorili su gdin Suad Mustajbašić, pomonik načelnika Općine Teočak te Hanifa Selmanović, pomoćnica načelnika Općine Sapna te naglasili da su i ove općinske uprave spremne podržati mlade ljude u nastojanju da pokrenu vlastite biznise, a sve s ciljem sprječavanja odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.  Važno je naglasiti da su informativne radionice realizirane uz poštivanje svih propisanih zaštitnih epidemioloških mjera.

Zajednička saradnja Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općina Sapna i Teočak u 2021. godini rezultirati će implementacijom IMPAKT inkubator poslovnih ideja u općinama Sapna i Teočak, koji će, obuhvatiti program preduzetničke obuke za minimalno 25 mladih osoba sa područja ovih općina, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za minimalno 6 novih poslovnih poduhvata. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Javni poziv za učešće u Impakt inkubatoru poslovnih ideja općina Sapna i Teočak otvoren je do 10. odnosno 17.05.2021. godine a više informacije o pozivima možete pronaći na:

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Teočak

Javni pozv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Sapna

Druge objave u kategoriji