Search

Uz IMPAKT mladi u Kladnju doći će do održivog biznisa

Današnjoj informativnoj radionici investicijske fondacije IMPAKT prisustvovalo je čak 13 mladih inovatora iz Kladanja. Ovi mladi ljudi osim ideja, imaju želju da pokrenu vlastite inovativne biznise, a uz odgovarajuću podršku, njihovi snovi postati će stvarnost.

Radionicu je otvorio Denis Čamdžić pomoćnik načelnika Općine Kladanj, te nalgasio kako su Općinski organi spremni pružiti podršku i savjete ovim mladim ljudima. Radionica je održana uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških preporuka kriznog štaba.

Tokom radionice sa učesnicima je razgovarano o prilikama i resursima koji stoje na raspolaganju mladima u ovoj općini, te prezentiran program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Kladanj, način apliciranja, vrste podrške koje se mogu očekivati u okviru programa i druge bitne informacije o programu.

Zajednička saradnja Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općina Kladanj u 2021. godini rezultirati će implementacijom IMPAKT inkubator poslovnih ideja u općini Kladanj, koji će, obuhvatiti program preduzetničke obuke za minimalno 20 mladih osoba sa područja ovih općina, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za  5 novih poslovnih poduhvata. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Kladanj otvoren je do 17.05.2021. godine, a više informacija o pozivu možete pronaći na ovdje.

Druge objave u kategoriji