Search

Mobilna aplikacija YEP Job Club nominovana za Evropsku nagradu mladih 2018

Mobilna aplikacija Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Job Club nominovana je za Evropsku nagradu mladih (European youth award 2018 – EYA 2018). Job Club je nominovan u kategoriji “Managing life” od strane EYA ambasadora. 

Evropska nagrada mladih (European Youth Award) predstavlja godišnje takmičenje za digitalne i društvene inovatore – ovo panevropsko takmičenje pronalazi i povezuje izvanredne programere e-sadržaja, društvene preduzetnike i start-up inicijatore izborom i promocijom najboljih projekata u oblasti interneta i mobilnih tehnologija koji doprinose ostvarivanju ciljeva definisanih od strane Savjeta Evrope i EU strategije Evropa 2020.

Internacionalni žiri Evropske nagrade mladih traži i nagrađuje najkreativnije digitalne projekte (npr. web stranice, aplikacije, nosive uređaje, pametne predmete ili digitalne instalacije). Projekti se nominuju u 8 kategorija koje obuhvataju oblasti poput finansijske pismenosti, informatičkih vještina i održive energije, te na taj način direktno nude rješenja na neka od gorućih pitanja Evrope.  Evropska nagrada se održava pod patronatom Savjeta Evrope, Evropskog Parlamenta, Privredne komore Austrije, mnogobrojnih ministarstva i preduzeća iz cijelog svijeta. Takođe, u proces su uključeni i UN za industrijski razvoj te UNESCO.  

Mobilna aplikacija Job Club osim što pruža informacije o dostupnim prilikama za posao, stipendijama, opcijama za volontiranje, praksama, grantovima te obukama – koje aplikacija direktno povlači sa stranice www.berzarada.ba, pruža i informacije o najbližim Klubovima za traženje posla u koje se nezaposlene osobe mogu uključiti. Trenutno,Projekat ima razvijenu mrežu od 29 Klubova za traženje posla širom Bosne i Hercegovine

Adrese i kontakte klubova za traženje posla možete potražiti i OVDJE. 

Ono što ovu mobilnu aplikaciju čini jedinstvenom jeste činjenica da objedinjuje sve informacije na jednom mjestu i pruža konkretnu podršku nezaposlenoj osobi a kroz direktno uključenje u Klubove za traženje posla. 

 

Aplikacija je dostupna na GooglePlayStore-u, namijenjena Android operativnim sistemima i moguće ju je preuzeti OVDJE.   

 

Druge objave u kategoriji