Search

YEP nominovan za prestižne nagrade IFTDO-a za oblast razvoja ljudskih resursa i istraživačke izvrsnosti

Sarajevo će od 24. do 26. juna 2019. godine u hotelu Hills biti domaćin 48. IFTDO globalne konferencije na temu: “Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije”.

IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. godine u Ženevi u Švicarskoj sa ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj. IFTDO je pokrenuo program nagrada i priznanja koji svake godine nagrađuje projekte i organizacije koje su napravili razliku te svojim djelovanjem napravili značajan impakt u raznim oblastima. 

Ove godine Projekat zapošljavanja mladih (YEP) je nominovan za nagrade u dvije kategorije:

  • Dr. Ranko Markuš za istraživačku izvrsnost u oblasti razvoja ljudskih resursa i to za primjenu novih  procedura rada u Javnim službama za zapošljavanje i upravljanje učincima;
  • GOPA mbH za razvoj ljudskih resursa sa fokusom na razvoj i implementaciju sveobuhvatnog programa unapređenje preduzetništva u okviru YEP Inkubatora poslovnih ideja. 

Odluka o laureatima ove prestižne nagrade  će biti donesene tokom Konferencije koja će tokom tri dana će okupiti više od 400 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta. Svi učesnici će imati priliku da prvog dana konferencije sudjeluju na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada bit će usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazi koja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstava za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera. 

Druge objave u kategoriji