Search

Najbolje startup ideje iz BiH i regije na YEP StartUp Battle

Danas je u Sarajevu započeo “Sarajevo Unlimited Forum” koji će kroz aktivnosti na pet lokacija (Dom mladih, Kino Meeting Point, Vijećnica, Mikser House i Networks), sa 3000 učesnika, 55 govornika iz cijelog svijeta, 6 keynote govornika, 6 panel diskusija, sajma poduzetništva i inovacija, te različitih performansa i radionica i ove godine promovisati Sarajevo kao grad talenata i inovacija.

Podršku organizaciji pružila je Vlada Švajcarske putem Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Projekta “Market Makers” i Programa “Prilika Plus”.

Tako se u sklopu današnjeg programa održao i”YEP StartUp Battle” na kojem su svoje startup ideje izlagali mladi, kako iz BiH, tako i iz zemalja regije. Prethodno je izvršena selekcija, gdje je od čak 80 prijavljenih, odabrano 20 ideja koje će pristupiti YEP StartUp Battle. 

Prezentacije startup ideja – YEP StartUp Battle

Podsjećamo, najbolju ideju, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, očekuje i pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networksa, te kotizacije za “Wearedevelopers”, najveću IT konferenciju i “Meet and Match” slovenačku konferenciju za startup biznise

Prezentacije startup ideja – YEP StartUp Battle

Prije samog početka izlaganja startup ideja, u okviru YEP StartUp Battle, održana je panel diskusija na temu prepreka i grešaka koje se dešavaju preduzetnicima pri pokretanju startup biznisa. 

Panel diskusija – YEP StartUp Battle

 

Panel diskusija – YEP StartUp Battle

 

 

 

 

 

Druge objave u kategoriji