Search

Nastavak specijalističke obuke za savjetodavce: Informacije o tržištu rada, aktivna politika zapošljavanja i komunikacijske vještine

Danas je počela dvodnevna obuka za savjetodavce javnih službi za zapošljavanje FBiH i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH, a u sklopu specijalističke obuke te će učesnici imati priliku steći nova znanja i vještine iz oblasti aktivne politike zapošljavanja, informacija o tržištu rada, komunikacijskih vještina i upravljanja vremenom i stresom. 

Dvodnevna obuka koncipirana je kroz rad sa dvije grupe savjetodavaca iz sljedećih službi za zapošljavanje: Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH, a predstavlja nastavak aktivnosti naprednog treninga i obuke realizovane u maju tekuće godine. 

Savjetodavci koji uspješno završe obuku biti će certificirani za nivo 2 – razvoj kompetencija za poslove posredovanja u zapošljavanju. Trenerice su Alma Suljović, stručna saradnica Projekta za razvoj i upravljanje ljudskim kapacitetima, te Meri Lorenčič, vanjski ekspert za tržište rada.

 

 

Druge objave u kategoriji