Search

"Selling your Idea" na Startup Challenge

Nakon svečanog otvaranja i uvodne sesije, organizovane u srijedu 11.5.2016, takmičenje za najbolji omladinski startup “Startup Challenge – Make it Happen” danas je nastavljeno sesijama na temu marketinga “Selling your Idea”, a u organizaciji Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a uz podršku Projekta zapošljavanja mladih i Vlade Švicarske.

Uvodnu sesiju vodila je doc. dr Selma Kadić Maglajlić sa katedre za marketing Ekonomskog fakulteta, čiji su savjeti o načinu predstavljanja ideje – od koncepta izlaganja do neverbalne komunikacije izazvali veliku pažnju i brojna pitanja učesnika takmičenja.

160513_EFS_Startup_Challenge_01

Nakon predavanja dr Kadić Maglajlić, drugu sesiju vodio je Ejub Kučuk, CEO MITA Group, koji je sa takmičarima podijelio dio iskustva iz 20-ogodišnje uspješne karijere u oblasti marketinga.

160513_EFS_Startup_Challenge_02

Takmičenje se nastavlja u ponedjeljak, 16.05.2016 sa temom “Management Pro Day” u kojoj su predviđena izlaganja prof. dr Vedada Silajdžića, katedra za poslovno pravo i Mr. Emira Kurtića, katedra za menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta.

 

 

Druge objave u kategoriji