Search

Sastanak radne grupe za implementaciju reformskog paketa u Goraždu

Danas je u prostorijama JU Služba za zapošljavanje Bosansko – podrinjskog kantona održan drugi  sastanak radne grupe za implementaciju reformskog paketa. Na današnjem sastanku razmatran je veći broj tema od kojih su najznačajnije rezultati istraživanja zadovoljstva korisnika Službe za zapošljavanje BPK, usvajanje Upustva za rad u biroima Službe, i uvođenje sistema mjerenja učinaka.

viber image

Također, tokom sastanka je razmatran izvještaj o dinamici implementacije aktivnosti Mobilnog biroa, koji je novina u radu ne samo novina u radu ove Službe nego je generalno novina kada je u pitanju rad javnih institucija u BiH. Služba za zapošljavanje BPK odlučila se na uvođenje ove nove metode rada kako bi se usluge koje pruža biro pružile nezaposlenima u ruralnim zajednicama,  a YEP je uz podršku Vlade Švajcarske pružio neophodnu tehničku i stučnu podršku. Zaposlenici Službe pri posjetama mjesnim zajedenicama u ovom kantonu pružaju usluge informisanja i savjetovanja te administrativne usluge poput prijave i odjave na evidenciju, usluge redovnog javljanja itd. Na ovaj način nezaposlene osobe štede vrijeme i novac, a zaposlenici Službe dobijaju pravovremene informacije i uvid u stanje na terenu kada je rad sa nezaposlenima u pitanju. Slike sastanka možete pogledati ovdje. 

Kako bi se unaprijedilo informisanje nezaposlenih u mjesnim zajednicama koje će Mobilni biro posjećivati, ubuduće će se informacije biti distribuirane putem informativnih postera koji će biti istaknuti na vidljivim mjestima, a sadržavaće informacije o mjestu, vremenu i temi posjete Mobilnog biroa, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka Radne grupe.

Informativni poster Mobilni biro

 

 

 

Druge objave u kategoriji