Search

Nermin Abdulahović – „Piljara Centar“, Teočak

Nermin je sa porodicom dugo živio u Austriji i odlučio je vratiti se u svoj Teočak. Želio je raditi za sebe i, analizirajući lokalno tržište, uočio je da na području Teočaka ne postoji trgovinski prodajni objekat koji prodaje isključivo svježe i kvalitetno voće i povrće. S obzirom da porodica ima predhodno iskustvo u proizvodnji, nabavci i prodaji kvalitetsnih proizvoda, odlučio se osnovati obrtničku djelatnost „Piljarnica Centar“.

„Piljarnica Centar“ nalazi se na izuzetno frekventnoj lokaciji, a Nermin nabavlja samo kvalitetno voće i povrće koje lično bira svaki dan. Radni dan mu kreće u 04:00, a završi nekad i u 21:00. Nije mu teško, kaže Nermin: „U Beču sam radio po 13 sati, pa zašto ne bih ovdje mogao i 15 sati raditi?“. Često u radnji možete zateći i ostale članove porodice koji mu pomažu, a gleda da svakom kupcu izađe u susret i nabavi ono što im treba.

Pored lične prodaje u Nermin radi i distribuciju svojih proizvoda na kućnu adresu, ovo je prvenstveno ciljano za starije osobe koje nisu u mogućnosti kretati se ili zdravstveno onesposobljeni za izlazak iz kuće, ali i za ostalo stanovništvo kojima je ova usluga potrebna. „Sve je veća potražnja za ovom uslugom jer ljudi sve manje vremena imaju za obavljanje kupovine, a i kada ga imaju budu im dostupni proizvodi slabijeg kvaliteta. Kupovinom kod nasi kupci dobiju kvalitetan proizvod na kućnu adresu“.

Nerijetko ga kontaktiraju iz inostranstva kako bi naručili svojim starijim članovima porodice iz Teočaka svježe namirnice te ih Nermin zapakuje i isporuči čim prije.

Pravi i voćne pakete koji su lijepo i ukusno složeni i koje „čista obraza“ možete umjesto poklona uzeti kada idete nekome u posjetu, a mogu biti isporučeni i na adresu.

U „Piljarnici Centar“ možete naći svo sezonsko voće i povrće, a nabavlja i proizvode koji se teško nalaze poput avokada, kiwano i sl.

Druge objave u kategoriji