Search

Nove metode rada sa nezaposlenima u Podružnici Konjic

Nakon što je Služba za zapošljavanje HNŽ-K svečano otvorila podružnicu u Čitluku gdje su započete nove metode rada, u toku su i pripreme za primjenu Reformskog paketa u Podružnici Konjic. Koordinatorica Radne grupe za implementaciju Reformskog paketa u Službi za zapošljavanje HNŽ-K, Anita Perić i predstavnica Projekta zapošljavanja mladih (YEP) su danas održali instruktivni sastanak sa zaposlenicima Podružnice Konjic a kako bi se što prije formalno uvele nove metode rada, najprije savjetodavni rad sa nezaposlenima. 

Imajući u vidu da su ljudski resursi ključni za provođenje promjena, neophodno je kontinuirano raditi na razvoju i razmjeni informacija i znanja, a kako bi se adekvatno primjenjivale nove metode rada. S tim u vezi, dogovorena je razmjena iskustava sa Podružnicom u Mostaru Odjeljenje I u brzom roku, a kako bi se prvi informativni seminar za nezaposlene Podružnice Konjic održao 9.marta 2017. Projekat YEP će pružiti tehničku podršku, a kako bi sala za grupni rad posjedovala didaktičku opremu, te će se osigurati novi informativni materijal kako bi sve nezaposlene osobe bile upoznate sa novim metodama i uslugama koje pruža Služba. 

Važno je istaći da će se intenzivizirati saradnja sa poslodavcima, te će v.d. voditeljica Podružnice organizirati zajednički informativni sastanak sa ključnim poslodavcima Općine Konjic u cilju predstavljanja programa aktivne politike zapošljavanja i novih usluga Službe, a kako bi najbolje odgovorili njihovim trenutnim potrebama. Dodatna mogućnost za nezaposlene mašinske i tehničke struke predstavlja prekvalifikacija za varioce, u čemu će također Podružnica učestvovati.

Druge objave u kategoriji