Search

Novi poslovnih poduhvati u Istočnoj Ilidži

Investicijska fondacija Impakt i Opština Istočna Ilidža, nakon šest modula obuke, održali su finalnu prezentaciju polaznika IMPAKT inkubatora poslovnih ideja. Tokom obuke polaznici su prošli praktičnu edukaciju o poslovnoj organizaciji i izradi poslovnog plana.

Na današnjem događaju najboljim poslovnim planovima ocijenjeni su planovi Katarine Stojčević – Apoteka „Lijek“ i Đorđe Savića – Mafine kolačići. Osim preduzetničke obuke, najbolji će dobiti priliku da dobiju i bespovratnu finansijsku podršku. Osnivanjem ova dva poslovna poduhvata bit će otvorena najmanje četiri radna mjesta, što predstavlja dodatni poticaj za razvoj poslovanja ove lokalne zajednice.

Polaznike IMPAKT inkubatora je pozdravio Miroslav Lučić, zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža, a članovi komisije su bili Bojan Dragić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Opština Istočna Ilidža, Snježana Elez, šefica Biroa za zapošljavanje opštine Istočna Ilidža – Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Venesa Omerhodzic Klempic, viša stručna saradnica za aktivne mjere zapošljavanje, IMPAKT fondacija.

Cilj Investicijske fondacije Impakt je da kroz integralni program podrške podstakne pojedince da ispune svoj poslovni potencijal i time direktno doprinesu ekonomskom rastu lokalnih zajednica i rastu zapošljavanja. Takođe, kroz praktičnu edukaciju uče na koji način da organizuju ideje i realne poslovne planove te kako da kvalitetno upravljaju preduzetništvom.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja, koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske, tokom 2018 – 2021 godine u saradnji s 55 lokalnih zajednica u BiH podržao je osnivanje preko 250 novih poslovnih poduhvata širom BiH. Kroz svoj rad, Inkubator pruža integralni program podrške novoosnovanim i postojećim preduzećima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama. Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz Inkubatora biti finansijski samoodrživi.

Čestitamo svim polaznicima i želimo im puno sreće u poslovnim poduhvatima!

Druge objave u kategoriji