Search

Održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske

U prostorijama Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske u Banja Luci u srijedu 13.04.2022. godie održan je tematski sastanak između predstavnika Ministarstva, gdina Rajka Lajića, v.d. pomoćnika ministra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, gđe Milke Latinčić, načelnice Odjeljenja za razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetništva, gđe Stele Pavlović, rukovodioca Odsjeka za razvoj MSP i preduzetništva i izvršnog direktora Investicijske fondacije Impakt, gdina Senajida Đoze.

Tokom sastanka, razgovarano je o nužnosti sinergijskog djelovanja svih relevantnih aktera u oblasti preduzetništva, kao i o budućim planovima i značaju potencijalne saradnje između Fondacije Impakt i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske. Bila je to prilika i za razgovar o stanju preduzetništva u Republici Srpskoj, postojećim zakonskim rješenjima kao i aktuelnim strateškim dokumentima u resornoj oblasti. Razgovarano je i o planiranim aktivnostima za unapređenje poslovnog okruženja kako bi se olakšao rad preduzetnika i potakli potencijalni preduzetnici ali i postojeći za realizaciju poslovnih ideja i dalje investiranje. Na sastanku su prezentirani i rezultati Investicijske fondacije Impakt kao i pristup realizaciji sveobuhvatnog programa podrške razvoju preduzetništva kroz „IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ te prezentirane i uspješne priče preduzetnica i preduzetnika nastale kao rezultat rada Fondacije Impakt. Poseban akcenat stavljen je i na mentorsku podršku koju Fondacija IMPAKT pruža korisnicima te promociju i umrežavanje, koje je, između ostalog, ostvareno i kroz nedavno organizirani događaj „Pokreni nešto dobro“ u Bijeljini.

Predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske iskazali su zadovoljstvo realiziranim aktivnostima te ujedno prezentirali aktivnosti koje Ministarstvo trenutno sprovodi na podršci razvoju preduzetništva, uključujući i trenutno aktuelni Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini sa ukupnim fondom od 12.000.000 KM koja se dodjeljuju privrednim subjektima. Više o Javnom pozivu: https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpp/media/vijesti/Pages/javni-poziv-.aspx

Na kraju sastanka, predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Investicijske fondacije Impakt izrazili su spremnost i želju za sinergijskim djelovanjem kako bi se stvorila pogodnija klima i uslovi za razvoj preduzetništva i doprinijelo cjelokupnom privrednom razvoju.

Druge objave u kategoriji