Search

Dogovorena saradnja sa Ministarstvom privrede SBK

Ministar privrede Srednje-bosanskog kantona (SBK) Nisvet Hrnjić održao je sastanak sa izvršnim direktorom Investicijske fondacije Impakt Sarajevo Senajidom Đozom, a tema sastanka je bila zajedničko djelovanje s ciljem jačanja poduzetništva u ovom kantonu.

Direktor Đozo predstavio je dosadašnje aktivnosti i ostvarene rezultate Investicijske fondacije Impakt kao i trenutne pojekte i aktivnosti koje se implentiraju u polju podrške razvoju poduzetništva. Također, prezentirane su uspješne priče preduzetnica i preduzetnika nastale kao rezultat rada Fondacije Impakt. Poseban akcenat stavljen je i na mentorsku podršku koju Fondacija IMPAKT pruža korisnicima te promociju i umrežavanje. U tri godine, koliko Fondacija Impakt djeluje, podržano je preko 300 poslovnih ideja, a u SBK je implementiran IMPAKT inkubator u općinama Jajce, Bugojno i Travnik, naravno uz podršku lokalnih zajednica.

S ciljem pružanja podrške razvoju poduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća, jako je važno zajedničko djelovanje i iskorištavanje zajedničkih resursa kako bi se što bolji rezultat postigao. S tim u vezi je dogovorena saradnja koja će u narednom periodu biti detaljno konkretizirana i dogovorena, a na temelju iskustva koje Investicijska fondacija Impakt ima sa realizacijom IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno  podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz: poduzetničke obuke koja je fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina; pripreme i realizacije prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela; dodjele bespovratne finansijske podrške i stručne i mentorske podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Druge objave u kategoriji