Search

Planski sastanak voditelja Klubova za traženje posla i obuka za nove voditelje Klubova

Klub za traženje posla je aktivna mjera grupnog savjetovanja koju je Projekat zapošljavanja mladih, koji podržava Ambasada Švajcarske, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske i kantonalnim Javnim službama za zapošljavanje i Zavodom Brčko distrikta uspostavio u 27 biroa širom BiH. Klubovi za traženje posla su do danas od svog uspostavljanja 2011. godine pružili savjetodavnu podršku za 6571 mladih (3984 žena) te se njih 2899/1766 žena zaposlilo.

zdenka-medugorjeSa ciljem praćenja kvalitete provođenja ove aktivne mjere, te planiranja ciljeva i aktivnosti tokom 2017.g danas i sutra se u Međugorju održava planski sastanak voditelja/savjetodavaca Klubova za traženje posla, koji vodi Zdenka Kovač  bivša direktorica Zavoda za zapošljavanje Slovenije i ekspertica Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Paralelno se odvija obuka za novoimenovane voditelje Klubova koji će nakon što budu obučeni započeti sa provođenjem ove mjere u bioima u Istočnom Sarajevu (ZZZRS) te u biroima Gradačac i Banovići u Javnoj službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Obuku će provesti interni treneri Javne službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo gđa Tamara Jakupović i gđa Maja Mulić Hadžić, Javna služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Inače širenje aktivne mjere Klub za traženje posla je jedan od elemenata Reformskog paketa koji podrazumijeva stavljanje akcenta  na savjetodavne usluge službe i promjenu pristupa u radu sa nezaposlenima.

Nagrade najboljim Klubovima  će biti dodijeljene na svečanoj ceremoniji koja je zakazana za večeras, a više informacija o nagrađenim Klubovima biće objavljeno dan kasnije na web stranici Projekta. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija sa ciljem da se podstakne takmičarski duh među voditeljima Klubova te da se nagrade oni koji su uložili najviše truda tokom godine i sa ciljem podsticanja i ohrabrivanja mladih da aktivnije učestvuju u savjetovanju koje Klubovim pružaju.

 

Druge objave u kategoriji