Search

Platforma EmployID: Radionica sa savjetodavcima javnih službi za zapošljavanje

Po završetku jučerašnje prezentacije/radionice na kojoj je predstavljena platforma “EmployID -Zajednica praktičara i savjetodavaca javnih službi za zapošljavanje”, a kojoj su prisustvovali menadžeri/rukovoditelji javnih službi za zapošljavanje i relevantnih agencija/zavoda, danas se, u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih – YEP koji podržava Vlada Švajcarske, održava radionica za savjetodavce kroz koju će istima biti prezentovana pomenuta platforma.

Pored prezentovanja prednosti koje od članstva i korištenja platforme mogu imati, kako sami savjetodavci, tako i krajnji korisnici, radionica će obraditi i temu mogućnosti praktične primjene iste u postojećim sistemima službi. 

Podsjećamo, cilj platforme je da omogući povezivanje između praktičara koji žele podijeliti svoje iskustvo i učiti jedni od drugih informalnim putem. EmployID omogućava da, iako pratkičari ne dijele zajednički radni prostor, ili se do sada nisu imali priliku upoznati, uče i međusobno sarađuju. 

Shvatajući kompleksnost problema nezaposlenosti, Projekat zapošljavanja mladih – YEP, kao partner projekta EmployID, pored kreiranja i primjenjivanja inovativnih pristupa tretiranju problema nezaposlenosti, iste promoviše, dok EU prakse adaptira za praktičnu implementaciju u postojećem sistemu. Na taj način, nastoji se pružiti dodatna stručna i tehnička podrška različitim organizacionim jedinicama službi za zapošljavanje. 

Današnja radionica, koju moderira gospodin Oliver Blunk, stručnjak na projektu EmployID, rezultat je dogovora postignutih na konferenciji “European Guidance Week 2017”u Talinu, a čiji su učesnici bili i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih-YEP.

 

 

 

Druge objave u kategoriji