Search

Platforma zajednice praktičara i savjetodavaca: Ocjena tehničkih kriterija za uspostavu platforme

Platforma Zajednice praktičara i savjetodavaca, koja je prethodnih dana u sklopu Projekta zapošljavanja mladih – YEP, a koji podržava Ambasada Švajcarske, prezentovana kroz dvije prezentacije/radionice, općenito je ocijenjena kao alat koji bi menadžerima/rukovodiocima i savjetodavcima javnih službi za zapošljavanje mogao omogućiti efektivniju komunikaciju a kada su posrijedi razmjene iskustava u relevantnim poslovnim segmentima. Platforma je inače razvijena od strane stručnjaka EU Projekta EmployID koji je usmjeren na podršku javnim službama za zapošljavanje kako bi se transformisale u moderne organizacije koje su u stanju da prate brze promjene tržišta rada, kao i da omoguće iskustveno učenje svojim zaposlenicima. 

U cilju procjene adekvatnosti postojeće infrastrukture za uspostavu platforme, danas se, u prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH održao sastanak kojem su prisustvovali predstavnici projekta EmployID, Agencije za rad i zapošljavanje BiH te predstavnicima Projekta zapošljavanja mladih – YEP. 

Tema sastanka su bila tehnička pitanja odnosno mogućnosti potencijalne prilagodbe postojeće infrastrukture za instalaciju platforme EmployID, te detalji ostalih tehničko-logističkih zahtjeva a sve kako bi se do kraja tekuće godine javnim službama za zapošljavanje  omogućio pristup i korištenje same platforme. Prema dogovoru, Agencija za rad i zapošljavanje će administrirati platformom sa tehničkog aspekta, a zahvaljujući EU Projektu ista se daje besplatno na neograničeno korištenje bh. javnim službama.

Druge objave u kategoriji