Search

Počeo je IMPAKT inkubator poslovnih ideja za Grad Sarajevo

Javni poziv za apliciranje za učeće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja, u saradnji s Gradom Sarajevo, zaključen je 30. novembra, a danas je održana prva radionica, od ukupno šest. Radionicu su otvorili predstavnici Gradske uprave gdin. Elvir Hadžiahmetović, pomoćnik gradonačelnice za lokalno poslovanje i Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, koji su izrazili zadovoljstvo velikim brojem prijava i hrabrošću prisutnih da uplove u preduzetnički svijet i na taj način osnaže i ojačaju poslovnu klimu Grada Sarajeva.

Od velikog broja prijava, 24 prijave su ispunile uslove javnog poziva i danas su polaznici učestvovali u prvom modulu obuke od ukupno šest dana obuke koji će uslijediti u narednom periodu.

Ideje koje će se razvijati u IMPAKT inkubatoru su veoma zanimljive i različite, od obrazovanja, proizvodnje, IT industrije, dizajnerskih poslovnih ideja, turizma, zdravlja, izrade prirodne kozmetike, starih zanata, restauracije umjetničkih dijela, rada s djecom s poteškoćama u razvoju, vrtića za kućne ljubimce i ostalih djelatnosti. Konkurencija je jaka, a učesnici su motivisani da rade na izradi ili razradi poslovne ideje te da kroz međusobno upoznavanje stvore i poslovne veze i saradnju.

Program obuke u IMPAKT inkubatoru namijenjen je sadašnjim i budućim preduzetnicima koji žele povećati razumijevanje i znanje o poslovnim procesima i sastoji se od ukupno 6 dana obuke i 9 modula, u rasponu od uvodnih tema poslovanja do specijalizovnih tema, kao što su menadžment, financije, marketing, prodaja, tržište, proizvodni i tehnološki aspekt poslovanja. Osim predavanja, rade se i interaktivne vježbe kako bi se osigurao maksimalan i aktivan angažman učesnika. Shodno ekspertizi, učesnici sarađuju s nekoliko trenera, a danas je to bila Venesa Omerhodžic Klempić iz Investicijske fondacije Impakt.

Druge objave u kategoriji