Search

Podrška za pet novih biznisa u Zavidovićima

Nakon provedenih šest modulapreduzetničke obuke za korisnike projekta programa podrške preduzetništvu, koji provode Općina Zavidovići i Investicijska fondacija Impakt, za koji se prijavilo 18 aplikanata, danas je u Zavidovićima održana prezentacija biznis planova na kojima su učesnici radili tokom Impaktove obuke.

Ukupno šest polaznika je razvilo poslovne modele, planove i finansijske projekcije koje su na današnjem događaju predstavili stručnoj komisiji. Pet poslovnih ideja, koje su ocijenjene kao najbolje i koje će dobiti priliku da dobiju bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5.000,00 KM su: Omer Prijić – ERQ TRANSPORTI, javni cestovni prijevoz robe; Edo Džebić – ‘Džebić’, obrt za štampanje; Selim Velagić – Fudžita Company d.o.o., prerada čaja i kafe; Selma Šestović – „Area“, arhitektonski studio i Asim Hodžić – „Connect“, agencija za posredovanje transporta i pružanju istog.

Cilj Investicijske fondacije Impakt je da kroz integralni program podrške podstakne pojedince da ispune svoj poslovni potencijal i time direktno doprinesu ekonomskom rastu lokalnih zajednica i rastu zapošljavanja. Također, kroz praktičnu edukaciju uče na koji način da organizuju ideje u realne poslovne planove i kako da kvalitetno upravljaju preduzetništvom.

Projekat, koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, tokom 2018 – 2021 godine u saradnji s 55 lokalnih zajednica u BiH realizirao je IMPAKT inkubator poslovnih ideja, kroz koji je podržano osnivanje preko 250 novih poslovnih poduhvata širom BiH. U 2021. godini reazovane su aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima u saradnji s lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Članovi komisije su bili Danijela Jakovljević, viša stručna saradnica za razvoj ljudskih resursa Investicijske fondacije Impakt, Ajdin Polić, v.d. direktor Razvojne agencije Zavidovići RAZ d.o.o. i Almir Mustafić, šef Odjeljenja za razvoj, poduzetništvo, turizam i ekologiju Općine Zavidovići.

Čestitamo svim polaznicima obuke u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja!

Druge objave u kategoriji